Прах от сушени портокалови и лимонови кори
Рейтинг: Сложност: Любима на 12 готвача |
Снимката е добавена от steffanell
Необходими продукти
- • кори от портокали
- • кори от лимони
Начин на приготвяне
Макар да съм в страната на портокалите и лимоните никога не изхвърлям корите. Измити подсушени портокали и лимони обелвам на дълги ленти и ги закачам в кухнята да се сушат. Кухнята ухае на портокали и лимони. След като се изсушат ги слагам няколко път в изключена гореща фурна. Смилам в кухненски чопър или машинка за мелене на кафе. Прибирам в бурканче.
Не всякога имам на разположение пресни портокалови и лимонови кори, когато правя сладкиши, използвам праха в сладкарството за козунаци, кексове, кремове, слагам коричка и в чая, ликьори и т.н.
Може да се ползва и за маски за лице за мека и блестяща кожа, тя има силно антиоксидантно, тонизиращо, противовъзпалително и почистващо действие.
Не всякога имам на разположение пресни портокалови и лимонови кори, когато правя сладкиши, използвам праха в сладкарството за козунаци, кексове, кремове, слагам коричка и в чая, ликьори и т.н.
Може да се ползва и за маски за лице за мека и блестяща кожа, тя има силно антиоксидантно, тонизиращо, противовъзпалително и почистващо действие.
Рецептата е добавена от steffanell на 3 Април 2017 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 4 zlare | Страхотна идея. Ще се пробва задължително. Отива в любими. Благодаря за идеята | 25 Апр 2017 |
# 3 steffanell [Автор на рецептата] | Дълго време може да се съхранява...корички и аз държа и във фризера... | 6 Апр 2017 |
# 2 Meri_Popins | Наистина иновативно! В любими е! | 4 Апр 2017 |
# 1 tillia | Чудесна идея! Аз замразявам настърганата кора от лимони и употребявам като подправка, ще ползвам и този начин. Цвети, колко време може да се съхраняват? | 3 Апр 2017 |
снимки от steffanell [Автор на рецептата] |
3 Апр 2017 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.