Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Храненето

Чудотворното действие на лимоните

health.bg 16-02-2011
Храненето : Чудотворното действие на лимоните - лимон, херпес, запек, жлъчка, камъни, киселина, затлъстяване,
Не е чудно, че повечето хора обичат жълтите като слънцето, стипчиви и ухаещи на лято лимони.

В новата си книга д-р Пени Стенуей обявява лимоните за чудотворни, способни да облекчат и спрат редица заболявания, като херпеси, затлъстяване, камъни в жлъчката, пикочни инфекции, лошо храносмилане, мускулни болки, запек и още много други.

ХЕРПЕСИ
Лимонът съдържа веществото лимонин, което има антивирусни свойства. То се намира главно в кората, но присъства и в сока. Лимоновото масло лекува херпеса като изкарва въздуха от него.

Приложение: Мажете херпеса с памук напоен с лимонов сок няколко пъти на ден. Може да мажете и със смес от 1 капка лимоново масло и 2 чаени лъжички бадемово масло.
 
НАПЪЛНЯВАНЕ
Лимоните съдържат пектин (естествени фибри и гел), който попива натрупаните мазнини и пречи на абсорбирането им от организма. Освен това пектинът създава чувство за ситост.

Лимонената киселина и пектинът забавят и абсорбирането на захарта след хранене. Затова добавянето на сок от лимон при готвене или поливането на ястията със сок  предотвратява спадането на кръвната захар, което създава чувство за глад и води до преяждане.

Съдържащият се в лимоните витамин С помага на производството на карнитин - аминокиселина, която участва в изгарянето на мазнините.

Учени от университета в Аризона открили, че хората с нормални стойности на витамин С изгарят по време на спорт 30% повече мазнини от тези, които имат недостиг на витамин С. При изследване на жени, страдащи от затлъстяване, които били подложени на диета, било установено, че тези, които приемали витамин С, са свалили двойно повече килограми от жените, които не го пиели.

Приложение: Включете кората и сока от лимон в ежедневната си диета.

КАМЪНИ В ЖЛЪЧКАТА
Повечето камъни в жлъчката са образувани от холестерол. Те се появяват, когато черният дроб или жлъчният мехур не го изхвърлят правилно. Липсата на стомашни киселини /поради остаряване, стрес или приемане на лекарства против киселини/ намалява контракциите на жлъчния мехур.

Приемането на киселинни храни, като лимоновия сок, преди хранене имитира действието на стомашните киселини и помага за контракциите на жлъчния мехур и за изхвърлянето на по-дребните камъчета.

Лимоните са богати и на антиоксиданти, които според учените предпазват от образуване на камъни в жлъчката.

Приложение: Ако имате камъни, изпивайте всеки ден преди закуска по 1 чаена лъжичка сок от лимон и 1 чаена лъжичка зехтин.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg